Ferrari kiistää väitteet, joiden mukaan se yritti pelata Charles Leclercin tallikaverinsa Sebastian Vettelin edelle varikkotaktikoinnin avulla.

Ferrari-kuljettajat aiheuttivat tallille harmaita hiuksia Venäjän GP:n toimillaan. Pitkän lähtökiihdytyksen vuoksi toisen auton seuraamisesta saatava imuapu oli valtava, ja talli pyrki maksimoimaan tämän avulla autojensa sijoitukset avausmutkassa.

SuomiF1 arvioi Venäjän GP:n topit ja flopit: Älä herranen aika pilaa kultapojan mainettasi yleisön silmissä, Charles Leclerc! – Kimi Räikköselle kauden surkein esitys

Suunnitelma onnistuikin, kun Vettel nousi kolmosruudusta kärkeen, Leclercin jäädessä toiseksi. Tästä alkoi kuitenkin tapahtumaketju, joka hämmensi sekä varikolla että kotisohvilla.

Leclerc vaati päästä ”sopimuksen mukaisesti” takaisin kärkeen, mutta Vettel ei suostunut tallin pyyntöön. Leclerc raivostui tästä, purkautuen tiimiradioon useampaan kertaan.

Ärtymys Ferrarin toimiin Venäjällä paistoi Charles Leclercin puheissa – ”Meidän on puhuttava”

Sebastian Vettel turhautui keskeytykseensä – ärähti tiimiradioon toiveen, jota F1-fanitkin huutavat usein

Ferrari lupasi palata asiaan myöhemmin. Varikkokäyntien yhteydessä Leclerc pysähtyi kolme kierrosta ennen tallikaveriaan, ja tuoreet renkaat antoivat monacolaiselle ”undercutin” ja tarvittavan vauhtiedun sijoituksen kääntämiseksi.

Tilanne näytti monien silmiin taktiselta vedolta Ferrarin toimesta. Vettelin varikolletuloa venytettiin tasan sen verran, että Leclerc ehtisi nousta miehen edelle.

Lopulta taktinen kikkailu oli turhaa, kun Vettelin auto hajosi jo seuraavalla kierroksella. Tästä syntynyt virtuaalinen turva-autotilanne käänsi edun lopulta Mercedekselle, joka pystyi jatkamaan voittoputkeaan Sotshin radalla.

Ferrarintaktiikka oli kilpailun jälkeen kuuma puheenaihe. Tallipomo Mattia Binotto kiisti kuitenkin väitteet, joiden mukaan talli olisi toiminut tarkoituksella Leclercin eduksi.

– Emme käyttäneet undercutia Charlesille sen vuoksi, että hän nousisi Sebastianin edelle. Hänen vasen eturenkaansa oli kulunut, joten hänen oli pakko tulla varikolle, Binotto kertoi medialle racefans-sivuston mukaan.

Vettel pysyi puolestaan radalla, jotta Mercedekselle ei annettaisi tässä vaiheessa etua mahdollisen turva-auton suhteen. Niin lopulta kävi, vieläpä Vettelin itsensä toimesta.

– Yritimme pitää Sebin radalla niin kauan kuin mahdollista, jotta olisimme turvattuja Mercedeksiä vastaan.