Haasin tallipäällikkö Günther Steiner linjaa amerikkalaistallin olevan mukana F1-sirkuksessa tosissaan. Voimakastahtoinen tallipomo ei halua rakentaa tallistaan kasvattialustaa kokemattomille kuljettajille.

Haasin kuljettajapakka ensi kautta ajatellen on täysin sekaisin. Sekä Kevin Magnussenin että Romain Grosjeanin jatko tallissa on vaakalaudalla, eivätkä kaksikon toistuvat yhteenosumiset radalla ole auttaneet asiaa.

Steiner puhui aiemmin olevansa kiinnostunut Esteban Oconin palveluksista, mutta ranskalaisen kohtalosta päättää ensisijaisesti Mercedes. Valtteri Bottakselle hyviä siirtohuhu-uutisia – Ocon ei sittenkään Mersulle?

F1-toimittajalta huolestuttava arvio Valtteri Bottaksen tilanteesta – Ferrarin esimerkki Kimi Räikkösen suhteen kääntää taiston Oconin eduksi?

Lisäksi Haasilta löytyy riveistään juniorikuski Pietro Fittipaldi, jolta ei tosin löydy vielä tarvittavia määriä superlisenssipisteitä F1-tasolle asti.

Steiner kertoo racefans-sivustolle tallin tähyilevän ensisijaisesti kokeneempia kuljettajia riveihinsä.

– Haluamme monivuotisen kuljettajan, jolta löytyy jo kokemuksesta. Emme halua olla mikään kasvualusta nuorille kuljettajille. Valinnanvaraa ei ole kriteereillämme tällä hetkellä paljon, Steiner toteaa.

Nykyisen kuskikaksikon ja Oconin ohella vaihtoehtoja voisivat olla Renaultin Nico Hülkenberg ja Valtteri Bottas, mikäli suomalainen menettää paikkansa Mercedeksellä Oconille.

LUE LISÄÄ: Valtteri Bottas on kuskimarkkinoiden avaintekijä – tässä ovat suomalaisen vaihtoehdot Mercedeksen ohella, yksi todellinen jokerikortti