Esteban Ocon toivoo F1-uransa tulevaisuuden selviävän lähiaikoina. Ranskalainen voi tällä hetkellä vain toivoa taustajoukkojensa toimia.

Mercedeksen suojatteihin kuuluva Ocon on toiminut tällä kaudella tallin reservikuljettajana Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen taustalla. Viime kausilla Force Indialla ajanut Ocon menetti paikkansa tallissa ja koko sarjassa saatuan kuskiruletissa käteensä tyhjän arvan.

Ocon kärkkyi paikkaa Hopeanuolen ratissa, mutta kuskikaksikon ajetua tänä vuonna vahvasti tulee sopimus olemaan todennäköisesti mahdoton. Tallipomo Toto Wolff on kuitenkin luvannut Oconin ajavan sarjassa ensi kaudella.

– Tavoitteemme, ei vain minun, on saada auto alleni ensi kaudeksi. Tällä hetkellä manageritiimini, Toto mukaan lukien, työskentelee kovasti saadakseen hankittua minulle kisakuskin paikan, Ocon kertoo Autosportille.

Oconin realistisin sauma olisi Williamsilla, joka käyttää Mercedeksen voimanlähteitä. Viime kaudella mies oli hetken aikaa matkalla Renaultille ennen Daniel Ricciardon yllätyssiirtoa, joten Nico Hülkenbergin mahdollinen lähtö tallista voisi avata hänelle paikan ranskalaistiimistä.