Ferrari on jättänyt valituksen kansainväliselle autourheiluliitolle FIA:lle Sebastian Vettelin Kanadan GP:ssä saamasta rangaistuksesta.

Vettel sai hyvin kyseenalaisen rangaistuksen kesken kilpailun palattuaan radalle Mercedeksen Lewis Hamiltonin eteen nurmikolta. Viiden sekunnin aikasakko pudotti saksalaisen toiseksi Hamiltonin taakse. Useat lajin entiset huippukuskit kritisoivat tuomiota voimakkaasti.

Maranellosta ilmoitettiin heti kisan jälkeen, että he valittavat tuomiosta. Viime viikolla kuitenkin uutiset levisivät, että Ferrari ei valitakaan tuomariston päätöksestä. Valitusaika päättyi viime viikon torstaina.

Nyt italialaisjätti on kuitenkin jättänyt FIA:lle valituksen, jossa he vaativat kattojärjestöä katsomaan tilannetta uudestaan. Vaikka valitusaika umpeutuikin torstaina, voi vaatimuksen FIA:n sääntöjen mukaan tehdä, jos tapaukseen liittyen on löydetty määräajan jälkeen siihen merkittävästi vaikuttavia uusia todisteita.

Kanadan GP:n tuomaristo tutkii uudet todisteet tulevina päivinä. Jos he toteavat niiden olevan oleellisia tapauksen kannalta, he pitävät toisen kokouksen, jossa itse rangaistusta pohditaan uudelleen. Jos Kanadan GP:n tuomaristoon kuulunut tuomari on estynyt osallistumaan todisteiden tutkintaan, hänet korvataan toisella FIA:n määräämällä tuomarilla.

Ferrari ei ole suostunut kommentoimaan julkisuuteen, mitä sen uudet todisteet sisältävät.

Lähde: ESPN