Valtteri Bottas ratkaisi Azerbaidzhanin GP:n voiton startissa, jossa hän onnistui pitämään kisan kärkipaikan hallussaan. Mielessä oli edelliskisan tapahtumat.

SuomiF1 arvioi Azerbaidzhanin GP:n topit ja flopit – rautainen Valtteri Bottas vakuutti, valtion rahoille keksittiin uutta käyttöä ensi kerraksi

Tuolloinkin paalulta lähtenyt Bottas menetti kärkipaikkansa tallikaverilleen Lewis Hamiltonille jo lähtökiihdytyksessä. Bottas harmitteli radan valkoisen maaliviivan olleen sen verran liukas, että se sai renkaat sutimaan ratkaisevalla tavalla. LUE: Valtteri Bottas kertoo: Kiinan GP:n voitto kaatui viivaan – keksi jo keinon välttää tilanne jatkossa

Bottas muisti tämän Bakussa.

– Starttini olisi voinut olla hivenen parempi. Olin ehkä liian varovainen, en halunnut renkaiden sutivan jälleen, joten lisäsin tehoja kiihdytyksessä hellävaroen, Bottas paljasti lehdistötilaisuudessa kisan jälkeen.

Bottas sai tuta Hamiltonin hyökkäyksen myös kisan loppuvaiheessa. DRS-etäisyydelle päässyt britti uhitteli, muta ei onnistunut kuitenkaan esittämään yhtäkään ohitusyritystä.

– Viimeinen stintti oli renkaille todella pitkä. Yritin pelata peliä, hyökätä välillä enemmän ja välillä säästellä renkaita, sillä renkaiden kanssa on aina vaikeaa, niiden elinkaaresta kun ei voi olla varma. Minun täytyi vastata Lewiksen iskuyrityksiin ja pidettävä huoli, etten tekisi yhtäkään tyhmää virhettä. Onnistuin siinä, ja olen iloinen tuloksesta.

LUE MYÖS: Lewis Hamiltonia harmitti ”epäitsekkyys” – ratkaisi voiton Valtteri Bottakselle