Epäilyt Red Bullin F1-kuskien ”kriisistä” puhuttavat – tallipomo kiistää jyrkästi

© Kuva: Getty Images

Red Bullin nuorten kuskilupausten odotettua heikommat tulokset ovat saaneet F1-kansan kohisemaan energiajuomayhtiön tunnetusti vahvan junioriohjelman kriisistä. Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost kiistää huhut.

Itävaltalaisen virvoikejättiläisen F1-talli on elänyt aina vahvasti junioriputkellaan, joka on kasvattanut heille Max Verstappenin ja Daniel Ricciardon kaltaisia tähtipilotteja.

Tänä vuonna Red Bullin nuorisotilanne ei ole näyttänyt kuitenkaan aivan totutun vahvalta.

Ricciardon emotallissa korvannut Pierre Gasly on alisuorittanut pahasti. Brendon Hartleylle näytettiin ovea Toro Rossolla ja tilalle tuotiin jo kertaalleen tallista potkut saanut Daniil Kvjat.

Tulevaisuuden näkymätkään eivät näytä liian lupaavilta ainakaan aivan lähiaikoina.

Tallin seuraavaa kuskisukupolvea edustavat Alexander Albon ja Dan Ticktum, joka ei ole vielä saanut edes kasaan tarpeeksi pisteitä superlisenssiin.

Kaiken lisäksi Red Bullilla ei ole tällä hetkellä lainkaan suojatteja kuninkuusluokan farmisarjassa Formula 2:ssa.

Synkistä pilvistä huolimatta Toro Rosso -pomo Tost ei ole lainkaan huolissaan.

– Ei, on hölynpölyä, että Red Bullin nuorisohjelma olisi kriisissä. Tohtori Helmut Marko tekee loistavaa työtä ja meillä on hyviä kuskeja, F1-konkari vakuutti Motorsportille.

F1-kuski valotti Red Bullin ja Toro Rosson eroja – ”He ovat tunteikkaampia, täällä väki on taas kylmempää”

– Meillä olisi kriisi vain siinä tapauksessa, jos meillä ei olisi lainkaan oman ohjelmamme kuskeja Red Bullilla ja Toro Rossolla, Tost perusteli.

Itävallan F1-kisan sponsorina jatkaa pyramidihuijauksesta syytetty yritys – sama firma liittyi myös Toro Rosson tukijoihin

Lähde: Motorsport