Ferrarin saksalaistähti Sebastian Vettel havaitsi Australiassa uuden autonsa olevan liian hidas mutkissa.

Vaikka italialaiset vaikuttivat olleen vielä Katalonian testeissä selvästi edellä päävastuksiaan Mercedeksellä, olivat asetelmat kääntyneet päälaelleen Melbournessa.

Vauhtiaan vielä selvästi Espanjassa piilotellut Mercedes olikin jälleen aivan ylivoimainen Australiassa niin aika-ajoissa kuin harjoituksissakin.

Lewis Hamilton vei paalupaikan reilulla erolla Vetteliin. Saksalainen tuskaili vauhdin puutteen kanssa, joka johtui monesta tekijästä.

– Selvästi jossain on puutteita, sillä olemme liian hitaita. En sanoisi sen johtuvan vain renkaiden pidon ongemista, Vettel harmitteli Racefansin haastattelussa.

[readmore from=”australian gp”]

– Vauhtieromme [Mercedekseen] jakautuu aika tasaisesti koko kierroksen läpi, mutta se näkyy vielä selvemmin hitaammissa mutkissa, saksalainen analysoi.

Vettelin mukaan vauhtia menettää helpommin verkkaisemmissa mutkissa. Vauhtitappio todettiin kuitenkin niin selkeäksi, ettei sitä voi Ferrari-tähden mukaan selittää vain Melbournen radan profiililla.

– Suoravauhti ei ole mielestäni ongelma. Olemme aika kilpailukykyisiä suorilla, häviämme vain mutkissa. Ero on kuitenkin niin suuri, että häviämme selvästi aikaa useammassa kuin yhdessä kohdassa, Vettel pohdiskeli.

Sebastian Vettel pui aika-ajojen pettymystään – ”Koskaan ei tiedä, mitä käy”

Lähde: Racefans