F1-talli harkitsee McLarenia ”kakkostallikseen” – ristiriita kohuilmiöstä mietityttää silti: ”Kuinka tämän kilpavarustelun voisi pysäyttää”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on ollut jyrkästi ”kakkostalleja” vastaan, myönsi hän harkitsevansa keskusteluja McLarenin kanssa siitä, voisivatko tallit aikanaan tiivistää yhteistyötään.

”B-tallien” ilmiö on noussut viime vuosina yhä suurempaan rooliin autourheilun kuninkuusluokassa.

Monilla jättitalleilla, kuten Ferrarilla ja Red Bullilla on yhteistyötalleja, jotka saavat kumppaneiltaan auton osia ja taloudellista avustusta.

Valmistajat taas hyötyvät liitoista mahdollisuudella kehittää omia kuskilupauksiaan toivomustensa mukaan kakkostalliensa riveissä.

Kuuluisan talliliitto on Red Bullin ja Toro Rosson. Ferrarilla on tiivistä yhteistyötä Alfa Romeon ja Haasin kanssa.

Renault on edelleen moottoriasiakkaiden lisäksi vailla varsinaista kakkostallia. Tilanteeseen on vaikuttanut suuresti tallipomo Abiteboulin asenne ilmiötä kohtaan.

– En tiedä kuinka tämän kilpavarustelun voisi pysäyttää. Nämä satelliittitallit ovat osa sitä. FIA:n on otettava tämä huomioon, tallijohtaja huolehti grandpx.news-sivuston haastattelussa.

– Emme halua olla osa Formula 1:tä tuolla tavalla. Jos olet eristyksissä kuten me, sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia, Abiteboul valitti.

Mika Salon F1-suojatti kehitti henkistä lujuuttaan talvitauolla – nyt täynnä itseluottamusta Renault-pestiin

Jyrkästä näkökannastaan huolimatta Renault-pomo ei sulje pois kakkostallin mahdollisuutta joskus tulevaisuudessa.

Abiteboul myönsi pohtineensa liittoa McLarenin kanssa. Käytännön järjestelyt legendaarisen tallin kanssa mietityttävät kuitenkin miestä suuresti.

– Ehkä meidän on puhuttava McLarenille asiasta jossain vaiheessa. Tämä liitto ei voisi kuitenkaan koskaan olla Ferrarin ja Haasin, Mercedeksen ja Racing Pointin tai Red Bullin ja Toro Rosson tasolla, tallipamppu korosti.

– Olemme tasavertaisia talleja. Kumpi olisi kuningas ja kumpi orja, Abiteboul pohdiskeli.

F1-legenda latasi tiukan mielipiteen ”kakkostalleista” – ”Ei siitä tule oikeaa etua tehdastalleille”

Lähde: granpx.news