Renault’n uusi kehityskuljettaja Sergei Sirotkin kertoi tauon moottoriurheilusta auttaneen kehittämään henkistä vahvuuttaan kilpakuskina.

Mika Salon mentoroima venäläiskuski kohtasi F1-urallaan ikävän takaiskun, kun Williams päätti hankkiutua hänestä eroon viime kauden päätteeksi.

Talvella Sirotkin onnistui kuitenkin löytämään uuden työpaikan kuninkuusluokasta.

Nuorukainen toimii tänä vuonna Renault’n F1-tallin kehityskuskina. Sirotkin pitää uutta tehtäväänsä uransa kannalta hyödyllisenä kokemuksena.

– Se on hyvin mielenkiintoinen rooli, mutta tietenkin olisin aina mielummin kilpa-autossa itse. Pitkällä tähtäimellä ajateltuna se on varmasti kiintoisa kokemus, venäläinen sanoi F1i.comille.

[readmore from=”sirotkin sergei”]

Vaikka formulauran jatko oli hetken aikaa vaakalaudalla, teki tauko tositoimista Sirotkinin mukaan hyvää.

– Minulla oli mahdollisuus katsoa, kuinka asiat olivat täällä vuonna 2017 ja ajaa itsekin kilpa-autoa. Minusta tuntuu, että oli todella tarpeellista olla taas kotona itsekseni ja miettiä todella, mitä viime vuonna tapahtui, Sirotkin pohdiskeli.

F1-konkaritoimittaja ylisti Robert Kubicalle työnsä menettänyttä kuskilupausta – ”Rikollisen aliarvostettu”

– Kävin läpi koko prosessia kisa kisalta ja mietin kuinka suoriuduin ja mitä tein. En pitänyt sitä työnä, kävin vain ajatuksiani läpi hiljalleen. Minusta tuntuu, että sain sen myötä todella vahvan pohjan ja kokemuksen, venäläiskuski vakuutti.

Lähde: F1i.com