Tätä on lojaalius: Talousongelmiin ajautuneen F1-tallin uusi pomo ei tarttunut muiden tallien tarjouksiin: ”En voinut pyytää muita jäämään ja lähteä itse”

© Kuva: Getty Images

Force Indian F1-tarinaa jatkavan Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer kertoo muiden tallien kosiskelleen häntä riveihinsä viime kesänä tallin talousvaikeuksien keskellä. Szafnauer sai jopa luvan siirtoon, mutta kapteen ei halunnut hylätä laivaansa.

Apulaistallipällikön virkaa hoitanut Szafnauer oli käytännössä vastuussa Force Indiasta, sillä omistaja ja Vijay Mallyan rikossyytteet pitivät hänet pois tallin arkipäivän toiminnasta. Tallin taloudellisen tilanteen ajauduttua kesällä kestämättömään tilanteeseen oli jopa koko tallin tulevaisuus hetken aikaa vaakalaudalla.

Szafnauer oli yksi pääarkkitehdeistä tallin pelastamiseksi muovatussa suunnitelmassa, jonka johdosta Lawrence Stroll osti tallin turvaten sen jatkon. Samalla Szafnauerista tuli myös viralliselta titteliltään tallipäällikkö.

Tallin tulevaisuuden ollessa katkolla Szafnauer myöntää Autosportille hänen miettineen hetken omaakin tulevaisuuttaan sarjassa. Arvostetun osaajan palveluksista oltiin kiinnostuneita myös muissa leireissä.

– Minulla oli mahdollisuuksia siirtyä toisiin talleihin, mutta olisi ollut vaikeaa lähteä sen jälkeen, kun olin pyytänyt alaisiani pysymään tallissa, mies kertoo.

Vaikka tallin rahatilanne oli hetken aikaa kriittinen ja sen seurauksena sillä oli maksuvaikeuksia, sai Szafnauer pidettyä tallin rungon kasassa Strollin pelastukseen asti.

– Valitsin mielummin roolikseni Hudson-jokeen onnistuneesti laskeutuneen lentokonepilotin kuin laivansa ensimmäisenä hylänneen merikapteenin.