Ei liene kenellekään suuri yllätys, että Kimi Räikkönen on suomalaisen F1-journalismin veturi. Sama mitä Jäämies tekee tai sanoo, nousee se otsikoihin.

Tämä näkyy myös sivustomme luetuimmissa jutuissa. Räikköseen liittyvät jutut hallitsevat. Lukijoita kiinnosti erityisesti mitä joku muu suomalaisesta sanoi.

LIITY MOOTTORIURHEILUN OLOHUONEESEEN

Toki luetuimpien juttujen listalle pääsi myös muita aiheita. Koostimme luetuimmat ja lyhyen selonteon niistä, sillä näin loppuvuodesta luettuna alkukauden jutut voivat vaikuttaa hämmästyttäviltä.

Brittitoimittaja huomasi erittäin erikoisen yksityiskohdan Ferrarin karmeasti epäonnistuneessa varikkopysähdyksessä – miksi talli toimi näin?

Bahrainmissa Ferrari toheloi Räikkösen varikkkokäynnin karmealla tavalla. Yksi mekaanikko loukkaantui, kun suomalaisen auto päästettiin liikkeelle liian aikaisin. Onnettomuudessa moni asia meni pieleen.

Formula 1 antoi ison iskun maksukanavien vyön alle – tuo oman nettilähetyksen pilkkahintaan

F1-faneille mieleinen uutinen ei lopulta ollut jättipotti suomalaisille, kun paljastui, ettei uutta palvelua voi katsoa (laillisesti) Suomessa. Jutun suosio ja somessa virinnyt keskustelu kertoo siitä, että formuloita haluttaisiin katsoa. Hinta on vain liian korkea.

Näkökulma: Kimi Räikkösen voitto perustui täysin fanien tyrmäämään ratkaisuun

Yllättäen (?) Räikkösen upean voiton poikineista jutuista luetuimmaksi nousi analyysi tallin valitsemasta kisastrategiasta. Somessa liveseuranta tuomitsi tallin valinnan kilpailun aikana, mutta lopulta se osoittautui ratkaisevaksi.

Ferrarin touhu sai Kimi Räikkösen raivostumaan: ”Mitä v*ttua sinä sanot minulle?”

Kausi alkoi valitettavan tutuissa merkeissä. Ferrarin taktinen kömpelyys edesauttoi Räikkösen tipahtamista varikkokäyntien yhteydessä tallikaverinsa Sebastian Vettelin taakse. Lopulta saksalainen ajoi kilpailun voittoon virtuaalisen turva-auton tuoman edun turvin, Räikkösen ollessa kolmas. Ja sekös harmitti.

F1-toimittajalta kiintoisa paljastus Kimi Räikkösen jatkosopimuksesta Ferrarille

Tämä juttu on tehty tammikuussa. Suomalaisen Ferrari-sopimuskoukerot kiinnostivat siis läpi vuoden.

Kimi Räikkösen Sauber-sopimuksesta lisätietoja – suomalaistähden palkka muuttumassa

Syyskuussa se sitten varmistui. Räikkösen Ferrari-uran päättymistä seurasi välittömästi tieto suomalaisen siirrosta Sauberille. Se yllätti kaikki. Raha kiinnostaa aina.

Kimi Räikkönen myönsi vihdoin ”pitkään tiedetyn salaisuuden” Ferrari-sopimuksestaan

Mutta olihan Räikkönen ajanut Ferrarilla ennenkin. Suomalainen paljasti vihdoinkin julkisuuteen tiedon, jolla oli spekuloitu jo yli kymmenen vuotta.

Rasismia, tahallinen kolarointi, ajoa kännykkä kädessä, niskuroi tuomaristolle – näin formulalupaus tuhosi oman uransa viime viikonloppuna

Santino Ferrucci sai uralleen jatkoa IndyCareissa. Formula 2 -seikkailusta syntyi kuitenkin melkoinen soppa. Otsikko kertoo paljon.