Ferrarin ja Kimi Räikkösen yhteinen liitto jatkuu tuttuun tapaan myös ensi vuonna. Suomalaisen toinen visiitti italialaistallissa on jatkunut pidempään kuin moni osasi odottaa.

2007-2009 Ferrarilla ajanut Räikkönen palasi Maranellon punaisiin kaudeksi 2014. Toinen aikakausi on sujunut ohdakkeisesti, ja suomalaiskuljettaja on saanut aika ajoin runsaastikin rapaa niskaansa. Tallin sisällä mieheen kuitenkin luotetaan, sillä hänen sopimustaan on jatkettu vuodella jo useaan kertaan.

Vuoden jatko napsahti myös viime vuoden syksyllä. Autosportille kolumnia kirjoittava arvostettu F1-toimittaja Nigel Roebuck käsittelee viimeisimmässä kirjoituksessaan Ferrarin nykytilannetta. Oman osansa saa myös Räikkösen jatkolla pompottelu.

Roebuck nostaa esille Räikkösen erinomaisen dynamiikan toisen Ferrari-kuljettajan kanssa.

– Ferrari-palkkauksen suhteen erittäin tärkeässä asemassa on Räikkösen suhde Sebastian Vetteliin. Kaksikko on tullut aina hyvin toimeen, eikä kauden 2014 yhä muistava Vettel halua tallikaverikseen yhtä nopeaa kuljettajaa kun hän on, Roebuck kirjoittaa viitaten Daniel Ricciardoon.

Ricciardo yllätti nelinkertaisen maailmanmestarin täysin ensimmäisellä kaudellaan Red Bullin ratissa. Vuosia tallin ykköskuskina toiminut Vettel joutui huomaamaan joutuneensa nuoren australialaisen lyömäksi, joten hän päätti jättää vanhan menestystallinsa.

Nyt Vettel aikoo pitää Roebuckin mukaan huolen, ettei sama toistu.

– Sisäpiirilähteeni Maranellosta kertovat, että Vettel oli tärkeässä osassa Räikkösen jatkosopimuksen kannalta.