Joskus sanat eivät vain riitä. Formula 2 -sarjassa vielä viime viikonloppuun asti esiintynyt Santino Ferrucci on tällä hetkellä moottoriurheilumaailman keskiössä uskomattoman typerällä käytöksellään. Miehen ura on mitä luultavimmin ohitse.

Vyyhti alkoi purkautumaan, kun 20-vuotias amerikkalaiskuljettaja osui yhteen tallikaverinsa Arjun Mainin kanssa Silverstonen lauantain kilpailun jäähdyttelykierroksella. Maini huudahti tiimiradioon osuman olleen tahallinen, ja samaa viestiä kielii myös Sky Sportsin tapauksesta jakama videokuva. Katso se alta tai tästä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Myöhemmin kisan jälkeen Ferruccin talli Trident ilmoitti purkaneensa sopimuksen kuljettajan kanssa. Tallin kommenteista käynnistyi tapahtumavyöry, joka lappaa Santinon ja tämän isän Mike Ferruccin yllen lapiokaupalla sitä itseään.

– Talli osittaa tukensa Mainille ja tämän perheelle kokemansa epäurheilijamaisen ja epäinhimillisen käytöksen jälkeen, jota he kokivat viime viikonloppuna Santino Ferruccilta ja hänen isältään.

Pian julkisuuteen alkoi tippua tietoja, joiden mukaan Ferrucci perheineen olisi pilkannut intialaiskuljettajaa muun mualla matkimalla tämän aksenttia ja maneereja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maini nousi itse otsikoihin pari viikkoa sitten, kun hänen itkunsekainen tiimiradioviestinsä (lue juttu täältä) levisi julkisuuteen.

Ferrucci osoitti lapsellisuutensa vastaamalla Silverstonen tahallisen kolarin syytöksiin Twitterissä.

– Minua syyttää kuljettaja joka itse itki radiossa, Ferrucci lällätteli.

Tapaus ei suinkaan pääty vielä tähän. Ferrucci kutsuttiin lauantaina tuomariston eteen kuultavaksi, mutta hän kieltäytyi saapumasta vastaamaan teoistaan. Tuomaristo päätti hylätä miehen suorituksen ja antaa hänelle 60 000 euron sakot.

Lauantaina edessä oli jälleen uusi hylkäys, kun Ferruci otti jälleen kerran yhteen Mainin kanssa työntäen tämän ulos radalta. Ferrucci kieltäytyi myös jälleen kerran saapumasta tuomariston eteen.

Eikä tässäkään vielä kaikki.

Ferruccin nähtiin ajaneen autoaan varikkoalueella ilman toista ajohanskaa ja kännykkä kädessään. Molemmat rikkovat FIA:n sääntöjä, ja näistä hänelle lätkäistiin 6000 euron sakot.

Kaiken Ferruccin vauhdikkaan viikonlopun saldona sarjan tuomaristo päätti antaa amerikkalaiskuljettajalle kahden kisaviikonlopun eli neljän kisan kilpailukiellon. Yhdistettynä Tridentiltä saatuihin potkuihin ja maineen menettämiseen sosiaalisessa mediassa miehen uraa on hyvin vaikeaa korjata enää.

Ferrucci poisti myöhemmin Mainia pilkanneen ja häntä koskeneiden someviestien vastausten twiittinsä.

Ferrucci on rikkaasta perheestä. Lisäksi hän on toiminut F1-talli Haasin juniorikuljettajana, mutta amerikkalaistallin uskotan päättävän suhteensa kuljettajaan viikonlopun tapahtumien jälkeen.

TOIMITTAJAN SANA:

Nyt on parempi olla sanomatta mitään. Tällaista toimintaa ei voi kuvailla kuin rumin sanoin. Toivottavasti emme näe häntä enää kilpa-auton ratissa.