Ferrarin paluu GP-voittajaksi oli Sebastian Vettelin mukaan seurausta yllättävästä asiasta, päivitysosien pois heivaamisesta.

Saksalaiskuski kertoi USA:n GP:n jälkeen tallin luopuneen autoonsa laatimista päivityksistä usean kilpailun ajalta.

Sebastian Vetteliltä suuri paljastus omastaan ja Kimi Räikkösen autosta – ”Ei voi olla hyviä uutisia”

Yleensä uudet osat parantavat auton suorituskykyä, mutta Ferrari huomasi niillä olevan vauhtiin heikentäviä vaikutuksia radalla, tuulitunnelituloksista huolimatta.

Hapuilu avasi Mercedekselle ja Lewis Hamiltonille mahdollisuuden karata tittelitaistoissa, ja molemmat mestaruudet ovat nyt katkolla ensi viikonloppuna Meksikossa.

F1-autojen tekniikasta perillä oleva toimittaja Giorgio Piola on perannut tallin päivitykset havainnollistaen ne itselleen tyypillisin piirroksin. Vaikka tavallisesta katsojasta Ferrarin auto on säilynyt muuttumattomana läpi kauden, on siinä todellisuudessa tapahtunut lukuisia pieniä muutoksia.

Singaporessa talli pyrki maksimoimaan downforcen määrän uudella takasiivellä ja muokkauksilla sivuilmanohjaimiin. Hamilton voitti kisan, Vettelin ollessa kolmas.

Venäjälle talli toi radikaaleja uudistuksia autonsa etuosaan, ei vain etusiipeen. Talli kokeili myös uutta takajousitusratkaisua, joka kuitenkin hylättiin nopeasti. Mercedekset olivat kilpailussa selvästi Ferrareita vahvempia.

Japanissa uudistuksia oltiin tehty etujarruihin ja auton pohjalevyssä oleviin ilmanohjaimiin. Suzukassa talli testasi myös uudenlaista pohjaratkaisua, mutta tästäkin luovuttiin itse kisassa. Kimi Räikkönen kokeili jo aiemmin esiteltyä uutta jousitusratkaisua, mutta siitä luovuttiin jälleen. Mercedes nappasi jälleen kaksoisvoiton, Ferrarin vauhdin ollessa pahasti kadoksissa.

USA:ssa sade sotki perjantain harjoitukset, ja tästä johtuen talli luopui jälleen kerran uudesta pohjaratkaisustaan kelin kuivuessa. Suurten muutosten jäädessä sivuun hyötykäytti talli kuitenkin muutamia Japanissa nähtyjä päivityksiään, kuten lisää siivekkeitä saanutta sivuilmanohjaintaan.

Piola tiivistää raporttinsa lopuksi Ferrarin huoleksi sen, ettei se ole saanut suuria ratkaisujaan, kuten pohjaa ja takasiipeä, toimimaan. Sen sijaan normaaliin kehitystyöhön kuuluvat pienet lisäykset ovat antaneet sille jonkin verran kehitystä.

Katso Piolan kuvat ja selonteko täältä.