Sebastian Vettel väitti Ferrarin saavuttaneen Teksasin kisan suorituskykynsä poistamalla teknisiä päivityksiä jopa neljän kuukauden edestä.

Saksalaistähti esitti varsin hurjan paljastuksen Ferrarin kehitystyön virheistä Yhdysvaltain GP:n jälkeen. Vettelin mukaan viime aikojen päivitykset olivat vieneet SF-71H-kilpuria niin huonoon suutaan, ettei tallille jäänyt muita mahdollisuuksia kuin palata ajassa taaksepäin.

Autosta päätettiin riisua jopa neljän kuukauden verran päivityksiä, jotka haittasivat sen kilpailukykyä. Vettel kertoi Kimi Räikkösen voittaneen Teksasin GP:n autolla, joka oli palautettu kesän asetuksiin.

– Tämän voi nähdä hyvänä uutisena, mutta sen voi nähdä myös huonona uutisena. Jos joudumme palaamaan autoon, joka on ollut kilpailukykyinen kolme tai neljä kuukautta sitten, eihän se voi olla hyvä uutinen, jos asiaa miettii tarkemmin, Vettel taivasteli Racefansin haastattelussa.

Vettelin mukaan Ferrarilla kesti pitkään ymmärtää uusien päivitystensä menneen täysin metsään. Piilossa pysyneitä ongelmia ei huomattu ennen Yhdysvaltain kisaviikonloppua.

– Sitä on hieman vaikea selittää. Jos ongelmaa ei näe, eihän sellaista ajattele olevan. Tunsimme silti selvästi, ettei auto ollut yhtä vahva kuin ennen. Jos mitään vikaa ei kuitenkaan näe, ei tiedä vian olemassaolosta, Vettel harmitteli tilannetta.

Lähde: Racefans