Red Bullin tallipomon Christian Hornerin mukaan Max Verstappenia aika-ajoissa vaivannut moottori-ongelma johtui todennäköisesti koneen säädöistä.

Energiajuomayhtiön talli otti vasta riskin valittuaan käyttöönsä Renaultin tuoreimman ”Spec C” -moottoripäivityksen, jota ranskalaisvalmistaja ei halunnut edes itselleen luotettavuushuolien vuoksi.

Toistaiseksi uhkapeli on näyttänyt kostautuneen hienoisesti brittitallille. Aiemmin koneen kanssa tuskaili Daniel Ricciardo ja Singaporen kisaviikonloppuna reistailusta on joutunut kärsimään Verstappen.

Hollantilainen onnistui ajamaan koneviastaan huolimatta ensimmäisen rivin lähtöruutuun oikeuttavan ajan lauantain aika-ajoissa. Horner korosti luottavansa Renaultiin, joka paiskii töitä ongelman korjaamisen eteen.

– Kyse on varmaankin numero-ongelmasta, jota saa muuttaa. Normaaleissa olosuhteissa odottaisin jonkinlaista simulaatiota tai dynamometriaikaa ongelman siistimiseksi. Renaultin kaverit puskevat täysillä hommia sen kanssa, tallipomo kertoi F1i.comille.

Kiusallisista vioista huolimatta Horner ei kadu ratkaisuaan asentaa kohuttu konepäivitys autoihinsa.

– Tämä on Spec C, se on vielä uusi. Se on tarjonnut luvattuja tehoja, joten oli ehdottomasti oikea ratkaisu ottaa moottori käyttöön näissä aika-ajoissa. Ongelmista huolimatta siinä on silti enemmän voimaa. Meidän on vain siistittävä se kuntoon kisaa varten, Horner vakuutti.

Lähde: F1i.com