Suomalaisfanit ovat jo pitkään osoittaneet Ferraria etsiessään syntipukkia Kimi Räikkösen epäonnen hetkiin tai tappioihin. Jos aiemmin osaan syytöksistä on voinut suhtautua huumorilla, on tilanne nyt täysin toinen. Ferrarin toiminta Belgiassa oli anteeksiantamatonta pupellusta.

Aika-ajoissa nähtiin episodi, joka ei sovi lainkaan formula ykkösiin, saati sitten F1-sarjan suurimman ja mahtavimman tallin toimintaan. Läpi viikonlopun erinomaisessa vauhdissa ollut Räikkönen menetti mahdollisuuden taistella paalusta polttoaineen loppuessa kesken kriittisimmän hetken!

Ferrarin puolustukseksi myös Red Bullilla sorruttiin samaan bensaongelmaan, mutta kaikin puolin täydellisyyttä tavoittelevassa lajissa tällaisiin virheisiin ei ole varaa.

Ferrarin toiminta Belgiassa oli anteeksiantamatonta pupellusta.

Aika-ajokatastrofin myötä siunaantunut kuudes lähtöruutu oli omiaan ajamaan Räikkösen osaksi massiivista starttikolaria, vailla suomalaisen omaa vikaa.

Mutta mitä sen jälkeen nähtiin, kertoo Ferrarilla pallon olevan pahasti hukassa.

Räikkönen raportoi usean kierroksen ajan autonsa olevan ajokelvottomassa kunnossa osumasta syntyneiden vaurioiden seurauksena. Talli ei ottanut suomalaisen viestejä kuitenkaan tarpeeksi painokkaasti huomioon, vaan vakuutti miehen auton olevan kunnossa.

Kun autoa tarkastelee myöhemmin televisiokuvista, näkee onboard-kuvasta selvästi takasiiven DRS-laitteen vioittuneen, pitäen sitä puolittain auki.

Miten on mahdollista, ettei Ferrari havainnut tätä? Jos tietokoneet eivät tätä nähneet, eikö kukaan edes katso lähetystä?

Räikkösen tullessa varikkokäynnille mekaanikot säätivät hänelle lisää etusiipeä, luullen pahasti vikuroivan auton korjaantuvan sillä. Onneksi Räikkönen itse havaitsi seuraavalla kierroksella siipirikkonsa, mikä päätti lopulta hänen iltapäivänsä ajelut.

Onko Ferrari unohtanut täysin sillä olevan myös toinen auto GP-karkeloissa?

Mitä jos Ferrari olisi ajattanut suomalaista radalla pidempään, ja rankasti downforceaan menettänyt auto olisi hajonnut pahassa paikassa? Puistattaa ajatellakin, mitä olisi voinut sattua.

Ongelmien kasaantuminen ja niiden huomioimatta jättäminen Räikkösen kohdalla saa esittämään painavia kysymyksiä Ferrarin suuntaan.

On käynyt jo valitettavan selväksi, että talli tekee kaikkensa Sebastian Vettelin maailmanmestaruuden eteen, mutta onko Ferrari unohtanut täysin sillä olevan myös toinen auto GP-karkeloissa?

PS. Räikkösen ja hänen täksi kaudeksi tulleen uuden kisainsinöörin Carlo Santin yhteistyö ei toimi. Jomman kumman pitää lähteä. Suomalaisen saadessa pian jatkosopimuksen on pestinsä menettävän nimi selviö.