Ferrarin suomalaistähti Kimi Räikkönen kertoi Unkarin GP:n jälkeisessä lehdistötilaisuudessa italialaistallin tavoitteena olleen paineistaa Mercedeksen kuskikaksikkoa mahdollisimman pahasti.

Suomalaistähti myönsi lähdön menneen hieman pieleen. Räikkönen jäi hieman odotettua huonompaan asemaan ja menetti kolmannen sijansa tallitoverilleen Sebastian Vettelille.

– Ei tietenkään mennyt ideaalisti lähdön jälkeen. Se on yksi juttu, missä meillä täytyy kehittyä, Ferrari-konkari kertoi lehdistölle.

– Meillä oli hyvää vauhtia, mutta ohittaminen oli todella vaikeaa. Päätimme pysähtyä toisia renkaita varten. Puskimme koko ajan, Räikkönen kertoi kisastaan.

Vaikka Räikkönen jäi aluksi Vettelistä jälkeen, mutta onnistui lopulta saavuttamaan hienosti tallitoveriaan. Ferrari-kuski kertoi taktiikkana olleen paineistaa kisan kärkeä mahdollisimman kovaa.

– Sain heitä kiinni lopussa ja pystyin antamaan heille hieman painetta. Onnistuin nappaamaan samalla kolmannen sijan. Tämä oli paras saavutus mitä saatoimme saada, Räikkönen tiivisti.

Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa tiedusteltiin tietenkin Ferrarin varikkomiehistön kummallisesta kömmähdyksestä, jossa mekaanikot unohtivat kytkeä Räikkösen auton juomapullon letkun paikalleen.

Vaikka suomalaistähti hämmästelikin omituista mokaa kisan keskellä tiimiradiossa, ei hän lähtenyt syyttelemään lehdistön edessä varikkomiehiään. Räikkönen kuittasi erheen hauskalla huulenheitolla.

– Ei se ollut mikään paha ongelma. Onhan se kiva ottaa hieman ”drinkkiä” silloin tällöin, mutta ei se ollut mikään iso juttu loppupeleissä, F1-tähti vakuutti.