Force Indian osaomistaja Vijay Mallya on ”murtunut” siitä, että joutui luopumaan F1-tallinsa johtajan tehtävästä.

Uutisoimme aiemmin miehen joutuneen kokonaan syrjään tallipomon paikaltaan. Toistaiseksi Mallya ei ole kuitenkaan luopunut Force Indian 42,5 prosentin omistajuusosuudestaan tallista.

Kerroimme myös Force Indian joutuneen selvitystilaan juuri ennen Unkarin kisaviikonloppua. Prosessi lähti siitä kun, tallin oma kuski Sergio Perez, Mercedes ja muut luotonantajat hakivat saataviaan takaisin Force Indialta oikeusteitse.

Intialaispohattaa epäillään parhaillaan vakavista talousrikoksista. Mies on velkaa eri velkojille miljoonia dollareita ja osa hänen omaisuudestaan on jäädytetty viranomaisten puolesta.

Force Indian apulaistallipäällikön Bob Fernleyn mukaan Mallya on ottanut raskaasti kohtalonsa F1-bisneksessä. Tallijehu korosti Force Indian tallin olleen lähellä intialaisliikemiehen sydäntä.

– Talli merkitsee hänelle paljon ja hän on murtunut tilanteestaan tällä hetkellä, Fernley kertoi Business Todaylle Unkarin GP:n jälkeen.

Kriisitallin johtajistolla riittää kuitenkin edelleen optimismia tallin tulevaisuuden suhteen.

– Suurimpana luotonantajana hän [Mallya] uskoo, että talli on oikeissa käsissä ja menossa parempaan suuntaan, Fernley vakuutti.

Lähde: Business Today