Teemu Suninen povaa haastavaa Sardinian MM-rallia: ”Hulluttelu ei kanna mihinkään”

M-Sport Fordin tehdastiimin Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät kovalla itseluottamuksella varustettuna torstaina käynnistyvään Sardinian MM-ralliin.

Sunisella on takataskussa uran ensimmäinen palkintokorokesija, sillä suomalaispari ylsi toukokuussa Portugalin osakilpailussa kolmanneksi. Analyyttinen Suninen kuitenkin korostaa, että menneitä on turha haikailla, sillä keskittyminen pitää olla tapissa heti torstai-illan Ittiri Arenan yleisöpyörityksestä lähtien.

– Portugalista jäi hyvät fiilikset, mutta itse koen, että aika nopeasti ne kannattaa unohtaa. Pitää vain keskittyä seuraavaan ralliin. Se on niin monesti nähty, että ralli on niin pienestä kiinni, Suninen muistuttaa.

– Ihan minimaaliset jutut voivat vaikuttaa siihen, oletko voittaja vai kahdeksas. Sekuntitaistelu on niin tiukkaa.

Suninen povaa Sardinian kisasta erittäin haastavaa koitosta. Kiviä joutuu väistelemään, ja teknisillä erikoiskokeilla kuljettajien taitotasoa mitataan.

– Näkisin, että tämä on vähän haastavampi ja teknisempi kisa kuin esimerkiksi Portugali. Kiviä on vähän joka puolella ja niiden kanssa pitää olla tarkkana. Vaikeaa on myös arvioida tienkulumaa ja millaisia murikoita sieltä nousee esiin. Pitää vain toivoa, että kaikki on löydetty nuottiin.

Sunisella on hyvät muistot Sardiniasta, sillä hän voitti Välimeren saarella WRC3-luokan kisan vuonna 2015 ja vuotta myöhemmin jokelalainen oli ykkönen WRC2-luokassa. Suninen, 24, lähtee jälleen hakemaan omaa maksimaalista suoritustaan.

– Tavoite on enemmänkin keskittyä omaan ajamiseen, eikä miettiä lopputulosta. Katsotaan, mihin asti se riittää. Yltiöpäinen hulluttelu ei kanna mihinkään. Siitä voi saada pari hyvää pätkäaikaa, mutta keskeytykset eivät taas ole koskaan hyvästä, Suninen summaa.

Sardinian MM-rallin alkoi torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina.

Lähde: Tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.