McLaren odottaa tallin tämän kauden auton suorituskyvyn todellisen tason selviävän vasta ensi kuussa Espanjan GP:ssä. Brittitalli tuo Barcelonaan suuren päivityspaketin, jolta se odottaa suuria tuloksia.

McLaren on tällä hetkellä valmistajien sarjassa neljäntenä, mutta vauhdissa on vielä parantamisen varaa. Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne eivät ole yltäneet vielä kertaakaan Q3-osioon aika-ajoissa, minkä lisäksi kolmen kärkitallin vauhti on yhä selvästi parempaa.

Tallipomo Eric Boullier kertoo tallin tiedostaneen alkukauden kisojen olevan vain tulosten maksimoimista.

– Emme tuoneet Australiaan autoa, jonka olisimme halunneet, sillä viivästyimme muutamien tärkeiden osien kehitystyössä, emmekä saaneet testattua niitä tarpeeksi. On myös logistisesti järkevämpää tuoda uusia osia Euroopassa ajettavaan kilpailuun kun rahdata niitä toiselle puolelle maapalloa, Boullier kertoo Sky Sportsille.

McLaren on Renaultin asiakastallina ranskalaismerkin tehdastallia edellä, mutta Red Bullia perässä. Boullierin mukaan energiajuomatalli asettaa tällä hetkellä mittarin, johon McLarenin tulisi itseään verrata.

– Meillä on käytössämme sama moottori ja olemme silti heitä perässä. Emme voi piiloutua nyt minkään selityksen taakse. Meidän täytyy tutkia tarkkaan, miksi tilanne on tämä ja korjata se.