Force Indian F1-talli on todella vaikeassa taloudellisessa kriisissä. Talli kaipaa apulaistallipäällikkö Robert Fernleyn mukaan pikaista taloudellista apua neljän viikon sisään.

Fernley paljasti saksalaiselle Auto Bildille, että jos talli ei löydä rahoitusta, saattaa se joutua keskeyttämään toimintansa. Force Indian olisi löydettävä rahat neljässä viikossa, jotta se voisi jatkaa tämän kauden loppuun.

Intialaistallin taloudellinen ahdinko on kytenyt jo pitkään. Tallin pääomistaja Vijay Mallya on ollut epäiltynä vakavista talousrikoksista Intiassa, ja suuri osa hänen omaisuudestaan takavarikoitiin valtion toimesta.

F1:n omistajataho Liberty oli tarjoutunut auttamaan intialaistallia taloudellisesti. Fernley kuitenkin väitti, että Williams olisi käyttänyt asiasta neuvoteltaessa veto-oikeutta.

Force India jäi ilman F1-sarjan tukea. Tällä hetkellä talli on varsin kiperässä tilanteessa.

Mallyan rikossotkut haittaavat varmasti sponsorien ja muiden rahallisten tukijoiden houkuttelua. Vaikka nousevan tallin urheilullinen potentiaali on varsin lupaava, ovat sen taustat nyt todella epäselvät.

Moni F1:n ystävä varmasti toivoisi, että Force India onnistuisi kaivamaan itsensä rahavaikeuksien suostaan. Alle sadan miljoonan budjetilla toimiva talli on rakentanut pitkäjänteisesti urheilutoimintaansa.

Tallin nuori kuskikaksikko on vakuuttanut otteillaan radalla. Force India vaikuttaa tallilta, joka pystyisi oikeasti haastamaan F1:n kärkipään titaaneja.

Kausiennakossamme arvioimme, että intialaisomisteinen talli taistelee varmasti sarjan keskikastin kärkisijoista. Nyt lupaavaa kampanjaa kuitenkin varjostavat taloushuolet.

On mielenkiintoista nähdä, miten tallin taustoilla kytevät ongelmat vaikuttavat Force Indian päivittäiseen toimintaan. Näkyykö se yltyvänä hermostuneisuutena tallipomojen puheissa? Vaikuttaako ahdinko lopulta kuskienkin työhön radalla?

Kaikki tämä jää nähtäväksi lähiviikkoina- ja kuukausina. Ainoa asia on tällä hetkellä varma, että Force Indian menetys olisi todella ikävä isku F1:n urheilulliselle tilallle.