Ranskalainen autojätti Citroen pienensi WRC-tallinsa budjettia tälle kaudelle. Päätöksen epäiltiin heikentävän tallin mahdollisuuksia taistella mestaruuden voitosta tiukan kilpailullisessa MM-sarjassa. Renaultin emoyhtiön PSA Groupin toimitusjohtaja Carlos Tavares ei ole kuitenkaan asiasta lainkaan huolissaan.

– Viime vuonna olimme viimeisiä. 2017 meidät lyötiin maahan. Budjettimme oli kuitenkin paljon isompi kuin mestaruuden voittaneella M-Sportilla. Se osoittaa, että raha ei ratkaise tulosta, Tavares muistutti Motorsportin haastattelussa.

Citroen-pomo luottaa yli 35 vuoden kokemukseensa autourheilun parissa. Tallin tavoitteena on hänen mukaansa rakentaa toimiva organisaatio, jonka menestys ei riipu pelkästä setelivirrasta.

– Meidän tapaamme ei kuulu parhaiden kuljettajin palkkaaminen ja isoimmalla budjetilla ratsastaminen. Tässä ei ole kyse siitä, että annamme tallille läjän rahaa ja odottaisimme tuloksia. Se ei ole meidän näkökulmamme urheiluun. Me emme ole rahavetoinen yritys. Mielestäni raha ei ole tärkein asia urheilussa. Kyse on oikeiden ihmisten löytämisestä ja ryhmän muodostamisesta, joka haluaa olla muita parempi. Siitä tulee urheilun jännitys, Tavares väitti.