Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley tietää, ketkä juuri sarjan kärjen takana majailevan tallin asemaa väijyvät. Ensi kaudella intialaisia uhkaavat uutta noususuhdannetta tavoitteleva McLaren ja ranskalaisjätti Renault.

– Meidän on varottava McLarenia ja Renaultia. He näyttävät vahvoilta, joten meidän on oltava varmoja, että keskitymme kunnolla talveen. He ovat vakava uhka meille, ja meidän on suhtauduttava siihen tosissamme. Meidän on tehtävä aika paljon työtä itsekin, Fernley arvioi Motorsportille.

Vaikka Force India suoriutui viime kaudella mainiosti, ei Fernley odota minkään tulevan ilmaiseksi. F1:n keskikastin taistelu tulee olemaan hurjaa. Kaikki haluavat nousta jälleen askelen ylemmäksi.

– Noiden kolmen auton välillä kukaan ei anna yhtään periksi. Me kolme olemme lukittu massiiviseen taisteluun koko kaudeksi, tallipomo myönsi.

Intialaistallin haasteita brittiläisten ja ranskalaisten haastajiensa kanssa lisää se, että talli toimii reilusti pienemmän budjetin voimin. McLaren käyttää kauteen keskimäärin 185 miljoonaa puntaa ja Renault 150 miljoonaa. Force India pyörittää talliaan vain 90 miljoonan taloudellisilla resursseilla.

Fernley luottaa kuitenkin tallinsa kamppailuasenteeseen.

– Isompia budjetteja vastaan kilpaileminen tulee aina olemaan vaikeaa. Olemme kuitenkin tehneet sitä jo kaksi vuotta putkeen, joten miksi emme onnistuisi siinä kolmannellakin kerralla.