Formula ykkösten maailmanmestaruudesta taistelevan Sebastian Vettelin sekä Lance Strollin käsittämätön kolari Malesian kisan jälkeen puhuttaa.

Saksalais- ja kanadalaiskuski kolaroivat jäähdyttelykierroksella, kun Vettel lähti ohittamaan Strollia. Tästä seurauksena oli se, että Williams-kuski törmäsi Ferrari-tähden kylkeen.

Onnettomuudella saattaa olla mestaruustaiston kannalta suuria seurauksia. Jos Vettelin auton vaihdelaatikko kärsi vaurioita tilanteessa ja hänelle joudutaan vaihtamaan Japanissa uusi laatikko, saa saksalainen viiden lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain kisaan.

F1-legenda Niki Lauda tylyttää Vetteliä – jälleen kerran.

– Kolari kilpailun jälkeen ei ole hyvästä. Miksi hän ohittaa kilpailun jälkeen? Siihen ei ole mitään syytä, itävaltalainen pauhasi grandprix.comin mukaan.

– Ok, ehkä syy oli molemmissa. Mutta se voi olla suurempi ongelma Sebastianille Japanissa, Lauda viittasi mahdolliseen lähtöruuturangaistukseen.

Kyseinen takaisku saattaisi kaataa Vettelin niskaan jääkylmää vettä MM-taiston suhteen. Ferrari-kuskin ja MM-kärki Lewis Hamilton välinen ero on jo nyt 34 pinnaa, kun kisoja on jäljellä viisi.