Red Bullin Max Verstappenin saama aikarangaistus on herättänyt runsaasti keskustelua. Kolmossijan menettäminen tuomariston päätöksellä on otettu raskaasti muuallakin kuin Red Bull -leirissä.

Kolminkertaisen maailmanmestarin mandaatilla F1-maailmaa kommentoiva, Mercedeksen F1-tallin johtohahmonakin toimiva Niki Lauda kilpaili itse sarjassa 1970- ja 1980-luvuilla. Itävaltainen on nähnyt henkilökohtaisesti F1-kilpailujen luonteen muuttumisen vaaran vuosista paikoin jopa liian tylsäksi kilvanajamiseksi.

Vanhan koulukunnan kilpailijana Laudan on vaikea sulattaa tuomariston päätöstä tulkita Verstappenin ohitus Kimi Räikkösestä sääntöjenvastaiseksi.

– Tämä päätös on surkein koskaan näkemäni. Verstappen ei tehnyt mitään väärää. Tämä on kilvanjoa, ei mitään maantieköröttelyä. On naurettavaa tuhota laji tällaisilla päätöksillä, Lauda totesi readmotorsport.comin mukaan.

Verstappenin ohitus tapahtui kilpailun viimeisellä kierroksella miehen ajaessa oikealle kääntyvän mutkan lävitse rataviivojen ulkopuolelta noin puolen metrin verran.