Sensaatiomaista kisaa Puolan MM-rallissa ajava Teemu Suninen on kokonaiskisassa parhaana suomalaisena jo peräti kuudentena, kun 18 erikoiskoetta on ajettu. Fordia piiskaava lupaus on kärkeä takana reilut kaksi minuuttia.

Suninen oli 18:nnen erikoiskokeen kahdeksanneksi nopein, vaikkei meno suomalaista näyttänytkään tyydyttävän.

– Emme olleet nopeita urilla. Minun pitää miettiä, miten voin olla nopeampi niissä huomenna, Suninen sanoi WRC.comille.

Muiden suomalaisten osalta lauantai-iltapäivä sujui mollivoittoisesti. Toyotan Juho Hänninen kaasuttelee 11:nnellä sijalla, kolmantena ajaneen Jari-Matti Latvalan kisa puolestaan jäi lauantain osalta kesken tekniikkamurheiden takia 16:nnella erikoiskokeella.

Kärjessä tilanne on jännittävä. Lauantain kuudennella erikoiskokeella autoaan rikkonut ja ilman siivekettä ajanut virolainen Ott Tänak menetti johtoasemansa, kun aiemmin tänään rengasrikosta ilmeisen lievin vaurioin selvinnyt Thierry Neuville nousi kisan kärkeen.

MM-rallikauden kahdeksannen kisan viimeisillä erikoiskokeilla lauantaina ja sunnuntaina riittää jännitettävää. Johtoon noussut Neuville on Tänakia edessä ainoastaan 2,5 sekuntia. Uusiseelantilainen Hayden Paddon miehittää kolmatta sijaa.

Lauantaina ajetaan vielä lyhyt 19:s yleisöerikoiskoe.