Red Bullin Helmut Marko on jälleen lyönyt tiskiin ultimaatumin siitä, että Red Bull lähtee F1:stä, jos nykyiset moottorisäännöt eivät muutu.

Marko esitti vaatimuksensa ensi kertaa jo kuukausi sitten, kuten uutisoimme tuolloin.

Nyt Marko jatkaa suorasanaista uhitteluaan. F1:n urheilujohtaja Ross Brawn joukkoineen pohtii koko ajan, millaiselle tielle moottoriratkaisuissa lähdetään, kun nykyiset säännöt tulevat kauden 2020 jälkeen tiensä päähän.

Red Bullilta ilmaistaan varsin tarkkaan, mitä he haluavat. Jos niin ei käy, on lähtö lähellä.

– Ideamme on yksinkertainen. Haluamme 1000 hevosvoiman moottorin, jossa on standardi KERS ja akut, sen kehittäminen ei saa maksaa enempää kuin 15-20 miljoonaa euroa, Marko sanoo El Confidencial -lehdelle.

– Moottoreissa pitää olla ääntä, ja niiden pitää olla niin tasaisia, että kuljettajat ratkaisevat. Itsenäisten valmistajien kuten Ilmorin ja Cosworthin pitäisi antaa tulla mukaan markkinoille. Silloin me tai vaikkapa McLaren voisivat käyttää halutessamme heidän moottoreitaan.

– Ja jos nämä ehdot eivät täyty, me lähdemme F1:stä. Viime kaudella sekä Mercedes että Ferrari kieltäytyivät moottorisopimuksesta meidän kanssamme, Renaultkin suostui vasta, kun Bernie Ecclestone pakotti heidät siihen.

– Me haluamme tasapuolisuutta, siinä ei ole mitään järkeä, että nykyiset valmistajat voivat kiristää meitä, Marko uhittelee.