Jo aiemminkin kiivaana käynyt keskustelu F1-autoihin ilmestyneistä niin sanotuista T-siivistä saa varmasti lisää vettä myllyynsä Bahrainin perjantaiajojen seurauksena. Keskiössä on Mercedeksen Valtteri Bottaksen autosta irronnut osa.

Bottaksen auton lisäsiipi irtosi jo toista kertaa tällä kaudella, mutta tällä kertaa sen jääminen radalle aiheutti todellisen vaaratilanteen. Channel 4 raportoi Red Bullin Max Verstappenin ajaneen osan ylitse vaurioittaen autonsa.

Entinen F1-kuljettaja Karun Chandhok nosti lähetyksessä esille aiheellisen kysymyksen irti lentelevistä osista.

– Mitä jos tuollainen osa lentä jonkun kuljettajan päähän?

Monet F1-päättäjät ovat pitäneet T-siipeä ja hainevää rumana ja turhana ratkaisuna, haluten kieltää ne. Bottaksen auton kaltaiset ongelmat ovat varmasti omiaan kiihdyttämään keskustelua osien vaarallisuudesta.