McLaren on kunnioittanut koskettavalla tiedotteella entisen lääkärinsä Aki Hintsan muistoa. Hintsa menehtyi syöpään tiistaina.

– Otimme tänä aamuna vastaan suurella surulla tiedon Aki Hintsan menehtymisestä. Aki taisteli poikkeuksellinen urheasti syöpää vastaan viime kuukaudet, sellaisella lannistumattomuudella, josta me kaikki saamme inspiraatiota, McLaren tiedotti.

– Viimeksi näimme hänet varikolla Monzassa, missä hänen lämmin hymynsä ja tarttuva hekottelunsa oli läsnä kovasta taistelusta huolimatta.

– Aki teki mittavan uran urheilulääkärinä ja lääkärinä vuosien varrella. Hänen upea kirjansa The Core julkaistiin viime vuonna. Se on enemmän kuin elämäkerta, todella viisas teos jokaiselle meistä parantamaan omaa elämäämme ja sen hallintaa. Kirjassa Aki halusi kysyä kaikilta ihmisiltä kysymykset: Kuka minä olen? Mitä haluan elämältäni? Kontrolloinko omaa elämääni, kuten haluan? Ja kuinka voisin saavuttaa sisäisen ja ulkoisen hyvinvoinnin?

– Kaiken sen tekeminen, mitä hän teki, ei ole todellakaan helppoa, mutta Aki teki sen. Hän joutui lähtemään luotamme aivan liian varhain, vain 58-vuotiaana. Mutta elämänsä aikana hän teki enemmän kuin monet tuplasti pidempään eläneet. Ja samalla hän valaisi kaikkien tapaamiensa ihmisten elämää aina ystävällisenä, hauskana, hyväntahtoisena ja viisaana persoonana, sellainen Aki oli.

– Jumala sinua siunatkoon. Tulemme kaipaamaan sinua. Sinua tullaan kaipaamaan paljon enemmän kuin näillä sanoilla pystymme kuvailemaan. Aki Hintsa RIP.