© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen päätös ensi kaudesta saatetaan nähdä syyskuussa

Williamsin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ei ole vielä tehnyt sopimusta ensi kaudesta. Spekulaatioissa on esiintynyt skenaario, jossa Bottaksella olisi Williamsin sopimuspaperi jo edessään, mutta suomalainen haluaa vielä katsoa muut vaihtoehdot ennen päätöstään.

Yksi varteenotettavista vaihtoehdoista Bottaksen ensi kauden talliksi on ollut Renault. Tällä hetkellä Renault-tallin kuljettajina toimivat Jolyon Palmer ja Kevin Magnussen. Huhuissa on puhuttu, että talli vaihtaisi ensi kaudelle molemmat kuljettajansa.

Tietojen mukaan Renault on ajamassa ensi kaudella sisään kisakuljettajan paikalla nykyistä testikuljettajaa Esteban Oconia, mutta toisen kuljettajan kohtalo on vielä täysin auki. Bottaksen päätöstä saadaan odottaa luultavasti syyskuulle asti, mikäli on uskominen Renault-pomo Frederic Vasseuria.

– Missään nimessä emme tee päätöstä ennen syyskuuta, Vasseur sanoi.

Spekulaatioissa Renault’n ensi kauden toiseksi kuljettajaksi on myös yhdistetty nykyinen Force Indian -kuljettaja Sergio Perez, jolla on takanaan myös vahva sponsori. Bottaksen kannalta tilanne voi olla kinkkinen.

Vasseurin mukaan myöskään nykyisiä Renault-kuljettajia ei olla suljettu pois ensi kauden spekulaatioista.

– Juuri nyt kaikki on kiinni esityksistä, mutta jossain vaiheessa keskustelemme myös sponsoreista. Ne voi osoittautua tärkeiksi, Vasseur totesi.

Jos Perez siirtyisi Renault’lle, avaisi se yhden kuljettajapaikan Force Indialta.

Lähde: grandprix.com, Ilta-Sanomat

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!