© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton ja Toto Wolff kehuivat kilpaa Max Verstappenia

Lewis Hamilton uskoo, että Max Verstappenista on tullut kuljettaja, joka täytyy ottaa huomioon. Verstappen esiintyi taas vahvasti Iso-Britannian osakilpailussa.

Verstappen otti ensimmäisen voittonsa Espanjassa ylennyttyään juuri Toro Rossolta Red Bullille ja on sen jälkeen ottanut kaksi selkä seinää vasten kakkossijaa sekä Red Bull Ringillä että Silverstonessa. Näistä jälkimmäinen tuli Nico Rosbergin aikarangaistuksen seurauksensa, mutta Verstappen ohitti Rosbergin aiemmin vaikeissa olosuhteissa ja onnistui myöhemmin pitämään Mercedes-kuljettajaa takanaan useiden kierrosten ajan.

– Tiesimme heidän olevan nopeita, Hamilton kommentoi Red Bullia.

– Kilpailuun mentäessä he sanoivat, että meillä on noin puolen sekunnin tai sekunnin ero heihin. Oli se sitten puoli sekuntia tai mitä vaan, mutta meillä oli edelleen ero heihin.

– Max ajoi fantastisen kilpailun ja jatkaa näyttämistään, että hän on kuljettaja joka tulee ottaa huomioon, Hamilton kehui nuorta kuljettajaa.

Vaikka Rosbergin mielestä Verstappenin puolustus ja ajolinjojen vaihtaminen olivat ”aivan sallitun rajoilla”, oli Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff hyvin vaikuttunut 18-vuotiaan kyvyistä.

– Red Bullin auto on auto joka toimii yleisesti hyvin märällä kelillä, koska heillä on paljon pitoa, sanoi Wolff.

– Mutta hänen (Verstappenin) kilpailutaitonsa ovat ällistyttävät. Ja se miten hän sijoittaa autonsa. Näkee selvästi, että jos hänellä on hyvä auto allaan, pystyy hän tarjoamaan kunnon taistelun, Wolff kehui.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!