Renault palaa F1-sarjaan jälleen tehdastalliksi. Ranskalaisvalmistaja toimi sarjassa useiden vuosien ajan toimittaen ainoastaan voimanlähteitä.

Huolimatta kasvaneesta roolista sarjassa Renaultilla kuitenkin vakuutellaan, ettei ransakalaisfirman tarvitse kuluttaa enempää rahaa ollessaan mukana tallina.

– Hyvät laskelmat auttavat. Pääjohtajamme asettama tavoite on selvä: tehdastallina toimiminen ei saa tulla kalliimmaksi kuin moottoritoimittajana oleminen, Jerome Stoll, Renaultin urheilupäällikkö kommentoi grandprix.comin mukaan.

– Ja se myös tapahtuu. Taloudellinen tasapaino on mahdollista, sillä meillä on nyt pääsy sarjan tulonjakoon, Stoll perustelee.

Renaultilla uskotaan omana tiiminä toimimisen olevan selvästi kokonaishyödyllisempää, kuin pelkkänä moottoritoimittajana oleminen. Vaikka omaa tallihanketta pidetäänkin tärkeänä, ei siltä ensi alkuun odoteta liikoja.

– Tallina toimiessa imago on paljon parempi kuin pelkkänä moottoritoimittajana ollessa. Emme kuitenkaan halua luvata liikoja tai tuottaa pettymyksiä: 2016 tulee olemaan jälleenrakennusvuosi. Haluamme antaa itsellemme aikaa tehdäksemme jotain vahvempaa. Emme ole palaamassa F1-sarjaan ainoastaan kilpailemisen ilosta, vaan myös teknologian ympärille rakentuvan bisnessuunnitelman takia, Stoll selittää.