Pikajuoksun olympiavoittaja ja maailmanmestari Yohan Blake on kirjoittanut koskettavan muistokirjoituksen heinäkuussa menehtyneestä Jules Bianchista.

Bianchi ja Blake olivat hyviä ystävyksiä. Blake kirjoittaa kaksikon tutustuneen hyväntekeväisyystapahtumassa syksyllä 2013. Ranskalainen Bianchi ja jamaikalainen Blake ystävystyivät välittömästi.

– Muistan nauraneeni hänen seurassaan ja ajattelevani, kuinka paljon hän muistuttaa minua, Blake kirjoittaa The Guardinissa.

– Ystävystyimme nopeasti, ja tajusin nopeasti, miksi tunsin sielunveljeyttä hänen kanssaan. Hiljainen ja ujo persoona jonka olin tottunut näkemään televisiossa korvaantui lämminhenkisellä ja hauskalla kaverilla. Hän oli mukava kaveri ja hänen huumorinsa iski yhtä lujaa kuin hän ajoi.

Blake ja Bianchi olivat molemmat syntyneet vuonna 1989. Vaikka kaksikon välillä ei ollutkaan ikäeroa juuri lainkaan, kertoi Blake aina kunnioittaneensa Bianchia kuin suurta mestaria.

– Tapasin Julesin viimeisen kerran kesällä Silverstonen GP:n lähtöruudukossa, kun hän huusi nimeäni kaiken sen melun ylitse. Kerroin hänelle tämän olevan ensimmäinen kertani lähtöruudukossa. Hän vastasi minulle olevansa mukana pikajuoksun lähtöseremonioissa seuranani ensi viikon kilpailussani. En koskaan unohda sitä naurua. Hän hymyili leveästi ja vilpittömästi.

Blake kirjoittaa Bianchin menehtymisen olleen hänelle kova paikka. Hän menetti ranskalaisessa hyvän ystävänsä.

– Julesin perintöä tullaan kunnioittamaan ja hän tulee toimimaan innoituksen lähteenä tulevaisuudessakin.