Kevin Magnussen on vahvistanut omalta osaltaan hänen ja McLaren-tallin teiden eroavan tämän kauden päätteeksi. Maineikkaan brittitallin tukemana viime vuonna F1-sarjassa kilpaa ajanut tanskalainen etsii ajohommia jatkossa muiden tallien riveistä.

– Voin vahvistaa yhteistyömme päättyvän kauden päätteeksi. Tallin optio minuun päättyi jo aiemmin, ja kun en kuullut heistä senkään jälkeen pariin päivään, osasin jo aavistaa mitä tuleman pitää. Kun sitten viime viikolla näin syntymäpäivänäni sähköpostissani viestin Ron Denniksen avustajalta, osasin arvata mitä asia koskee, Magnussen kertoo motorsport.comille.

Tanskalainen on useaan otteeseen ilmaissut halukkuutensa päästä ajamaan ensi kaudella. Niinpä hän ei suuremmin surkutellut kohtaloaan.

– McLaren vahvisti jo hyvän aikaa sitten Jenson Buttonin ja Fernando Alonson jatkon tallissa. Eihän minulla ollut siinä tapauksessa mitään mahdollisuutta mahtua mukaan. En välitä tästä asiasta sen suuremmin, turha tästä on pitää enää isoa meteliä, Magnussen toteaa.

Magnussen liittyi McLarenin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan vuonna 2010. Magnussen kiiteli haastattelussa tallin tukea ja avustusta hänen uransa rakentamisessa. Erityiskiitoksensa hän halusi lähettää McLarenin entiselle lääkärille Aki Hintsalle.

– Haluan mainita Akin erityisesti. hän auttoi minua varsinkin urani alkuaikoina suuresti. Kuten varmasti tiedätte, sairastaa hän nyt syöpää, joten haluan toivottaa hänelle vain kaikkea parasta. Hän on kunnon kaveri.