Historia: Kaksi F1-legendaa juhli ensimmäisiään 30 vuotta sitten – Rosbergilla iso osuus

© Kuva: Getty Images

6. päivä lokakuuta 1985 on varmasti tallentunut pysyvästi kahden F1-legendan muistilokeroihin. Tuolloin Nigel Mansell nappasi F1-uransa ensimmäisen GP-voiton ja Alain Prost varmisti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden Brands Hatchin osakilpailussa Isossa-Britanniassa.

Myöhemmin brittien suureksi sankariksi kasvanut Mansell ehti metsästää uransa avausvoittoa peräti 72 GP:n ajan ennen kuin täysosuma lopulta osui kohdalle. Kolmannesta ruudusta liikkeelle startannut Mansell voitti kilpailun lopulta 20 sekunnin erolla ennen Ayrton Sennaa.

Rosberg koki Sennan olleen syypää aiemmin tapahtuneelle osumalle, joten viiksekäs suomalainen päätti maksaa brassille potut pottuina.

Mansellin tallikaverilla Keke Rosberilla oli lopulta suuri rooli britin voitossa. Rosberg teloi autoaan hänen kamppaillessa Sennaa vastaan kilpailun kärkipaikasta alkukierroksilla. Viimeiseksi pudonnut Rosberg palasi varikolta sopivasti kärkikaksikon Senna-Mansell edelle. Hänen kurvailunsa kierroksen edellä ajaneen Sennan edessä avasi takaportin Mansellin ohitukselle. Rosberg päästi nopeasti tallikaverinsa edelle jääden vielä hetkeksi pitelemään Sennan Lotusta takanaan. Rosberg koki Sennan olleen syypää aiemmin tapahtuneelle osumalle, joten viiksekäs suomalainen päätti maksaa brassille potut pottuina.

Rosberg nousi lopulta kisassa viimeiseltä sijalta kolmanneksi juhlimaan Mansellin ensivoittoa palkintokorokkeelle. Brittiyleisö juhli luonnollisesti uuden kansallissankarinsa ensivoittoa, mutta varikolla suurimmat aplodit keräsi McLaren-kuljettaja Alain Prost, joka varmisti neljännellä sijallaan uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Prost tulisi nappaamaan urallaan vielä kolme mestaruutta lisää. ”Professorista” tulisi kasvamaan vielä lajin legenda, kuten myös Mansellista, jonka oman tittelin aika koitti vuosia myöhemmin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.