Muun muassa Kimi Räikkösen kanssa työskennellyt kilpa-ajovalmentaja Rob Wilson ja Ferrarillakin työskennellyt kolumnisti Peter Windsor keskustevat suomalaiskuljettajan viime kisojen haasteista tuoreessa The Racer’s Edge -podcastissa.

Räikkönen menetti autonsa hallinnan Itävallan GP:n lähdön jälkeen, mikä oli jo toinen vastaava tapaus kahdessa kisassa. Wilson arvioi taustalla olleen laskelmoitu riskinotto.

– Hän aloitti 14:ntenä, kun hänen mielestään olisi pitänyt olla kolmosruudussa. ”Minä painan vain jalkani pohjaan, ja mitä sitten tapahtuukin, otan sen vastaan”, hän selitti.

Räikkösen heikon lähtöruudun taustalla oli jääminen Q1:een ainakin osittain siksi, että hänet lähetettiin radalle liian myöhään. Windsor sanoo, että maailmanmestarin tulisi olla määrävämpi jos näin on tapahtumassa.

– Sellaisessa sessiossa kuljettajan pitäisi ottaa tilanne hallintaansa riippumatta siitä, mitä ympärillä tapahtuu, Windsor sanoi.

– Näin näkee muiden Ferrari-kuskien, joilla on [Fernando] Alonson tai [Sebastian] Vettelin persoonallisuus, tekevän. He huolehtivat siitä, että niin ei pääse tapahtumaan.

Syyksi tällaiselle kommunikaation puutteelle Windsor arvelee suomalaisen tunnetun keskittymisen omaan työhönsä.

– Hän on oman persoonallisuutensa uhri Ferrarilla . Hän tekee niin kuin häntä on käsketty, sen sijaan, että kävisi käsiksi ongelmiin. Hänen tasoisensa ja niin kokeneen ei pitäisi ikimaailmassa joutua sellaiseen tilanteeseen, Windsor sanoi.