Formula ykkösissä pitkän ajajanuran tehnyt itävaltalainen Gerhard Berger on sitä mieltä, ettei talleille tulisi antaa sanansijaa F1-sarjan miettiessä tulevaisuuttaan.

Bergerin mielestä suuntaviivat tulisi vetää F1-sarjan nokkamiehen Bernie Ecclestonen ja FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin keskinäisten neuvotteluiden kautta.

– Niin paljon kuin kunnioitankin talleja ja heidän rahallisia uhrauksia lajin eteen, olen sitä mieltä, että päätökset tulisi tehdä ilman niitä, Berger sanoo motorsport.comin mukaan.

– Ei ole tallien tehtävä päättää, mitä laji tarvitsee tai millaisen show’n tulisi olla. Tallien tulisi vain täyttää muiden määräämät vaatimukset. Niin oli ennen, ja niin pitäisi olla nytkin.

Bergerin mielestä nykyinen tallivetoinen päätäntämalli ei yksinkertaisesti toimi, koska jokaisella tallilla on omat halunsa ja näkemyksensä. Yhteistä säveltä on vaikea löytää.

– Joskus esitellyt ideat ovat hyviä, joskus taas huonoja. Mutta niiden täytäntöönpano on aina hankalaa, koska jokainen talli on mukana päätöksenteossa, Berger toteaa.

Entiset kuljettajat ovat antaneet lajin tulevaisuudensuunnista kärkkäitä kommenteja viime aikoina. Eilen Jacques Villeneuve totesi, ettei fanien mielipidettä tulisi kuunnella (uutinen).