Formula ykkösten vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve on jälleen antanut omat kommenttinsa formulamaailman kuumimpiin uutisiin.

Lajin tulevaisuudesta on keskusteltu viime aikoina vilkkaasti, ja sekä F1-ajajayhdistys että isot moottoriurheilujulkaisut ovat antaneet faneille mahdollisuuden kertoa mielipiteensä, mihin he haluaisviat lajia kehittää.

11 osakilpailuvoittoa kausien 1996-2006 aikana kerännyt kanadalainen on kuitenkin sitä mieltä, ettei katsojien mielipidettä tarvittaisi.

– On vaarallista kysyä, mitä fanit haluavat, koska paljon nykyformuloissa on kyse siitä, mitä he ovat halunneet, Villeneuve toteaa Autosportille.

– Luonnollisestikaan se ei toimi. Pitäisi tietää, mitä muutokset vaatisivat, ja se on hyvin monimutkaista. Ei muutoksia voi toteuttaa vain viiden sekunnin pohdinnan perusteella.

Villeneuven mukaan laji on muuttunut selkeästi hänen ajoistaan.

– Meillä on huomattavasti enemmän ohituksia kuin ikinä, mutta ihmiset ovat silti tylsistyneimpiä lajiin kuin koskaan. Lajin pitäisi keskittyä pitämään huolta nykyisistä faneistaan, sen sijaan että se yrittäisi väkisin haalia uusia seuraajia.

Formula ykkösistä puuttuu Villeneuven mielestä sen erikoislaatuisuus. Kun häneltä kysyttiin, mitä hän sellaisena ajattelee, vastaa hän auton haasteellisuudella.

– F1-auton pitäisi olla sellainen, jota kukaan ei pysty ajamaan. Sellainen, jota kymmenen maailman parasta voisivat ajaa kunnolla, ja loput selviytyisivät sillä jotenkuten. Kuten vanhaan hyvään aikaan. Auton pitäisi olla hullun nopea. Formula ykkösten pitäisi olla äärirajoilla joka asteella.