Kolminkertainen maailmanmestari ja Mercedeksen neuvonantaja Niki Lauda kertoo Mercedeksen pitäytyvän alkuperäisissä suunnitelmissaan kehitystyön suhteen. Tämä siitäkin huolimatta, että talli on kohdannut odotettua kovempaa vastustusta kilpailijan eli Ferrarin puolelta.

Laudan mukaan saksalaistiimissä ei ole mitään syytä paniikkiin, vaikka Maranellon joukot näyttävät nyt hyvin vahvoilta, ja kehitystyön avulla he uhoavat parantavansa entisestään. Lauda muistuttaa Autosportille myös Mersulla olevan potentiaalia parantaa.

– Mikä voi vaikutta menetetyltä edulta nyt, voi muodostua suureksi mahdollisuudeksi kauden loppupuolella. Nyt me emme saa muuttaa työsuunnitelmiamme hätiköidysti. Meille on joka tapauksessa tulossa pieniä päivityksiä seuraavaan osakilpailuun Barcelonaan, Lauda toteaa.

Lauda ei ole yllättynyt siitä, että Ferrari on noussut edelliskauden aallonpohjasta. Erityiskehuja Lauda jakaa myös Ferrarin tekniselle gurulle James Allisonille.

– Heidän elpymistoimenpiteensä aloitettiin jo viime kauden aikana, ja talli on tehnyt hyvää työtä uudelleenorganisoinnin kanssa.