Toimittaja Timo Pulkkinen on MTV:n F1-lähetysten seuraajille tuttu nimi ja naama. Videokameran takana operoivan Timon veljen, Tomi Pulkkisen, tietää harvempi.

Mutta oman näkyvyytensä ansaitsisi Tomikin, sillä hän on välittänyt kisatunnelmia kameralla paikan päältä suomalaisille peräti yli 200 GP:stä.

Kisoja ja aika-ajoja Maikkarilla ei ole lupaa kuvata itse, mutta kaikki MTV Sportin oma kuvamateriaali on vuodesta 2001 pitkälti ollut Tomi Pulkkisen tai hänen kollegansa Juha Sillbergin käsialaa.

– Haastattelut, livelähetykset, kuvituskuvat, varikolla kävelyt… siis kaikki mitä telkkarissa näkyy, Tomi Pulkkinen summaa.

– Pitlanella saan olla ja olenkin silloin, kun on vapaata haastatteluista. Toisaalta kisan ja aika-ajon aikana ollaan koko ajan valmiudessa lähteä haastattelemaan.

Pulkkinen kertoo lounastavansa yleensä hieman ennen kisan alkua McLarenin tiloissa.

– Siinä syödään Timpan kanssa lounas ja katsotaan lähtö. Ja ollaan siinä siihen asti, kunnes tulee tarve mennä tekemään haastatteluja.

Onko se aina McLaren, vai voisitko syödä halutessasi muuallakin?

– Usein se on McLaren, koska siellä on erittäin hyvä Gordon Ramseyn suunnittema ruoka, mutta periaattessa voisi mennä mihin vain. Mutta me nyt ollaan oltu Häkkisen ja Kimin takia McLarenilla todella paljon, joten siellä kaikki ovat tuttuja, kuten varikolla ylipäätäänkin.

Bernie Ecclestone on selostaja Oskari Saaren mukaan pahimmillaan pelottava. Mutta onko varikolla muita räiskyviä persoonia?

– Nykypäivänä on aika rauhallista. Nythän nämä alkavat olla tämmöisiä yritysjohtajia ja insinöörejä, jotka tekevät työnsä hyvin siististi ja hissukseen. [Red Bullin] Christian Horner on hyvä esimerkki – ihan mukava kaveri, mutta eipä juuri muuta.. tai no toisaalta tyttöystävänsä [ex-Spice Girl Geri Halliwell] kautta hän on nyt vähän noussut seurapiirikuvioihin, Pulkkinen naurahtaa.

Flavio [Briatore] oli viimeisiä räiskyviä, silloin kun hän vielä oli mukana. Tietysti kuskit ovat aina kuskeja, mutta kyllä Flavio veti aina oman porukkansa ympärilleen. Hän oli tietyllä tavalla suuri tähti, ja suuri karisma näkyi, ympärillä pyöri monennäköistä morsianta. Nykyäänhän hän on vakiintunut mies, Pulkkinen virnistää.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant