MTV Sportin F1-selostaja Oskari Saari on kiertänyt kisoja paikan päällä erittäin tiiviisti vuodesta 2004. Varikolla on totta kai tutuksi tullut myös F1-sirkuksen päätirehtööri Bernie Ecclestone.

Ei kuitenkaan liian tutuksi.

– Pelottava, Saari puuskahtaa nauramaan, kun häneltä pyytää lyhyttä kuvausta Ecclestonesta.

– En lähtisi kovin kasuaalisti heittelemään ylävitosia…

Saari muistelee SuomiF1-sivustolle muutaman vuoden takaista episodia, joka on jäänyt tarkasti mieleen. Hän oli valmistautumassa Bernien haastatteluun Maikkarin pitkäaikaisen formulakuvaajan Tomi Pulkkisen kanssa.

– Asetettiin kamera niin, että takana on FIA:n rekka, jotta olisi jotain parempaa taustaa kuin tiiliseinä ja roskapöntöt. Bernie katsoi mua vähän vinosti ja kysyi: You’re in love with the FIA or something (Oletko rakastunut FIA:han tai jotain)?

– Ajattelin että jatketaan vitsiä ja vastasin, että joo, RAKASTAN FIA:ta. No, sehän tönäisi mua rintaan kahdella kädellä koko sillä 14 kilon voimallaan ja pamautti oikein aggressiivisesti, että ”en halua tehdä tätä haastattelua” ja lähti menemään!

– Jos se olisi ollut vaikka Toni Vilander tai Mika Salo (Maikkarin asiantuntijakommentaattoreita), niin eihän siinä mitään. Mutta tässä tuli tunne, että asia pitää jotenkin selvittää, Saari myöntää.

Hän seurasi katseellaan, minne F1-moguli suuntasi ja antoi pölyn laskeutua vartin verran.

– Kun Bernie tuli uudestaan ulos, menin hänen luokseen ja sanoin, että en tiedä mitä tapahtui, mutta itse vitsailin. Hän oli jo leppynyt ja sanoi hoitavansa jonkin asian, ja sitten tehtiin haastattelu. En edelleenkään tiedä mikä siinä FIA-kiukussa oli taustalla.

Saari kertoi tapauksesta Keke Rosbergille, joka on ehtinyt vuosikymmenten aikana nähdä varikolla kaikenlaista.

– Keke totesi, että Bernie on just tuollainen. Että siinä on mies, jonka kanssa on edelleen aina vähän varuillaan.

84-vuotiaaseen ja 160-senttiseen vaariin on kiteytynyt melkoinen määrä auktoriteettia.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant