Toro Rosson pääsuunnittelijana tällä hetkellä toimiva Luca Furbatto sanoo F1-maailman kuumimmaksi nimeksi nousseen Daniel Ricciardon näyttäneen poikkeuksellista lahjakkuutta jo ennen kuluvaa kautta, vaikka se ei aina kotikatsomoihin asti näkynytkään.

Nyt kolminkertainen GP-voittaja ja Sebastian Vettelin kaataja oli alusta asti sekä taitava että älykäs kuljettaja.

– 300 km/h vauhdissa hänellä oli yhä aikaa miettiä auton hallintaa, mikä on suurille kuljettajille tyypillinen ominaisuus, Furbatto sanoo Autosprint-lehden tuoreessa numerossa.

Ricciardon tekninen palaute oli laadukasta, mikä erotti hänet muun muassa Toro Rosson tallikaveristaan:

– Toinen kaveri [Jean-Eric Vergne] oli varsin rajoittunut palautteessaan, joten Daniel oli aina mittatikku.

– Olin huomannut, että kuljettajat, jotka antavat paljon tietoa, eivät kuitenkaan välttämättä ole nopeimpia. Mutta epäilykseni kaikkosivat pian: aika-ajokierros Bahrainissa 2012 jätti jokaisen sanattomaksi, insinööri muisteli aussin kuutosruutua Vergnen oltua 11 sijaa alempana.

Kehitystä tapahtui jo ennen kautta 2013. Toissakaudella Ricciardolla oli nimittäin yhä parannettava useilla osa-alueilla.

– Heikkouksia oli: kisan alun hallinta [oli yksi]. Hän usein starttasi heikosti tai menetti sijoja ensimmäisellä kierroksella, Furbatto sanoi.

– Siinä samassa Bahrainin kisassa 2012 hän menetti alussa 7-8 sijaa ja oli jälkeenpäin lohduton, vihainen itselleen. Toinen heikkous oli varikkoboksiin tulo: hän saattoi ajaa sivulle tai 40 senttia liian lyhyeksi tai pitkäksi.

– Talven testeissä 2013 hän näytti olevansa paljon päättäväisempi. Kenties Mark Webber oli kertonut Red Bull -mahdollisuudesta, mutta oli selvää, että hän kypsyi nopeasti.