Voittotaistelun keskeytykseen Kanadassa päättänyt Lewis Hamilton sanoo pettymyksestään huolimatta lähestyvänsä tilannetta filosofisesti pahimman tunnekuohun laannuttua.

Mercedes-kuljettaja aloitti kauden Australiassa keskeytyksellä tallikaverinsa Nico Rosbergin voittaessa ja joutui näin itse ylittämään maaliviivan ensimmäisenä neljässä seuraavassa kisassa sarjakärjen kiinni saamiseksi. Saksalaisen voitettua Monacossa ja ajettua nyt toiseksi, hän on jälleen 22 pistettä edellä.

– Ensireaktio on tietenkin ”en voi uskoa tätä: 25 pistettä on menetetty!”. Tietenkään kaksi keskeytystä tällä kaudella ei ole ollut ihanteellista, Hamilton harmitteli.

– Mutta edessä on pitkä, pitkä matka. Kuroin eron kiinni aiemmin ja voin tehdä sen uudestaankin. Tarvitaan toiset neljä voittoa eron kuromiseksi kiinni, joten teen parhaani onnistuakseni siinä – erityisesti kotikisassani Silverstonessa.

Kun kautta nyt on jäljellä vielä 12 kisaa, hän toivoo Mercedeksen vakavampien teknisten ongelmien olevan takana – molempien autojen osalta.

– On turhauttavaa, kun tällaiset asiat eivät ole hallinnassasi, mutta minä en halua kummankaan auton keskeyttävän. Haluan tallin molempien autojen pääsevän lipulle ja toivottavasti meillä ei ole enää ongelmia ennen vuoden loppua.