Moottoritoimittaja Renault odottaa ainakin osan yhtiön moottoreita käyttävistä kuljettajista kärsivän rangaistuksia kauden vanhetessa moottorikiintiön ylityksistä. Syynä on sen alkukauden nopea kehitystahti kilpailijoiden kiinniottamiseksi: uusia osia on jouduttu esittelemään odotettua enemmän.

Nykysäännöissä voimanlähdekokonaisuuksia, joihin kuuluu kuusi erikseen vaihdettavaa osaa, on käytössä viisi kuljettajaa kohden.

Renault-pomo Rob White myönsi Autosportille, että yhtiö on aikatauluaan edellä komponenttien käytössä kun kautta on ajettu vasta neljännes.

– Kenties myöhemmin se tulee johtamaan rangaistukseen joillekin kuljettajistamme. Mutta useimmille heistä me olemme yhä mahdollisesti hallittavissa olevassa tilanteessa, White sanoi.

Lehden mukaan Red Bullin Sebastian Vettel ja Caterhamin Kamui Kobayashi ovat käyttäneet jo peräti neljää hallintayksikköä, minkä tarkoittaisi sitä, että heillä olisi ainoastaan yksi uusi jäljellä koko loppukaudeksi. Mahdollista kuitenkin on, että osaa vanhempien kehitysversioiden komponenteista voidaan yhä käyttää.