Niki Lauda: Sebastian Vettel oikeassa uhmatessaan tallimääräystä

© Kuva: Getty Images

Mercedes-pomo Niki Lauda pitää Red Bullin Sebastian Vettelin tiimiradiokommentteja Kiinan GP:ssä ymmärrettävinä.

Saksalainen sai jo toisessa peräkkäisessä kisassa määräyksen päästää nopeampi tallikaverinsa Daniel Ricciardo ohi, mistä Vettel aluksi kieltäytyi. Hän kuitenkin päästi Ricciardon hetkeä myöhemmin ohi kaksikon vauhtieron oltua liian suuri puolustettavaksi.

– Oli. Ehdottomasti. Se on oikean kilpa-ajajan asenne, Lauda vastasi Mirrorille kysyttäessä, että oliko Vettelillä oikeus puolellaan jupistessaan tallimääräyksesta radalla.

– Entisenä kuljettajana voin sanoa, että tällaisen ohjeen antaminen varikkomuurilta ainoastaan ärsyttää kuljettajia. Se ei auta heitä ollenkaan.

Mercedes ei puolestaan ole tällä kaudella – ainakaan vielä – antanut tallimääräyksiä, minkä Lauda sanoo olevan tietoinen linjaveto.

– [Tallipäällikkö Christian] Horner antoi Vettelille käskyn ja hän vastasi ”haista paska”, mikä on ero meidän ja heidän välillä, Lauda selitti.

– Me emme anna määräyksiä. Jokainen näki sen Bahrainissa, jossa heille kerrottiin, että heidän on huolehdittava autoistaan ja me annoimme heidän [Lewis Hamilton ja Nico Rosberg] kisata. Se on meidän filosofiamme.