F1-moottorivalmistaja Renault on myöntänyt, että uusi Energy F1 -voimanlähde kärsii enemmän tai vähemmän vakavista ongelmista. Yhtiön voimanlähteitä käyttävät tallit ajoivat vähäisiä kierrosmääriä Jerezin testeissä kärsien luotettavuusongelmista.

– Me emme ole ajaneet tarpeeksi kierroksia, ja silloin kun olemme ajaneet, suoritustaso ei ole ollut hyväksyttävä, Renault Sport F1:n apulaishallintojohtaja Rob White totesi.

– Taustalla olevat tekijät eivät ole yksinkertaisia – yksittäistä komponenttia tai järjestelmää, joka olisi aiheuttanut tietyn ongelman, ei ole. Useat toisiinsa liittyvät seikat ovat olleet ongelmallisia, pääosin liittyen voimanlähteen eri alijärjestelmien hallintaan ja käyttöön.

Renault-pomo selitti, että erot dynamometrin ja autojen välillä testidatassa ovat olleet suurempia kuin yhtiö odotti, minkä vuoksi moottorin ongelmia ei tehtaalla myöskään huomattu.

– Seurauksena oli, että meidän alkuperäiset mielikuvamme olivat epätäydellisiä, White jatkoi.

– Ajaminen on kuitenkin antanut meillä valtavasti paremman käsityksen edessämme olevista ongelmista. Me ehdottomasti oletamme, että meillä on parempia ratkaisuja valmiina seuraavaan testiin Bahrainissa.