Renault Sport -pomo Rob White kiistää, että resurssien puute aiheuttaisi yhtiölle ongelmia sen F1-moottorin kanssa. Ranskalaisvalmistajan uusi V6-hybridi on vaikuttanut kilpailukyvyttömältä talven testeissä verrattuna Ferrariin ja eritoten Mercedekseen.

Entinen Renault-tallipomo Pat Symonds kommentoi varsin suorasanaisesti perjantaina, että moottorin ongelmat juontavat juurensa Viryn fasiliteettien supistamiseen V8-jäädytyksen jälkeen.

– Se oli yksi asia, joka piti ottaa huomioon kun projektin suunnittelussa. Henkilöstön kehittäminen vaaditulle tasolle oli yksi haasteista, mutta ei se minusta perustavanlaatuinen ongelma ole, White sanoi BBC Sportille.

– Sillä, mitä me nyt näemme radalla, on enemmän tekemistä aitojen teknisten ja hallinnollisten haasteiden kanssa, joita on ratkaistava ollakseen menestyksekäs formula ykkösissä.

Renault-pomo ei kiistä moottorin ongelmia, mutta vakuuttaa, että kyseessä ei ole pysyvä asiaintila.

– Me olemme jäljessä siitä, missä meidän pitäisi olla, mutta me voimme ehdottomasti kuroa eron kiinni, ja minun selkeä päämääräni on myös onnistua siinä – eikä vain kuroa eroa, vaan myös ohittaa, White lupasi.