Torstaina Jerezin testien kolmantena päivänä ensimmäisen kosketuksensa uuteen autoonsa saanut Force Indian Nico Hülkenberg odottaa formula ykkösten uuden ajan olevan varsin erilainen aiempaan verrattuna.

– Ensimmäiset mielikuvani ovat, että formula ykkösten uusi aikakausi tuntuu erilaiselta kuin auto, jota ajoin Brasiliassa viime vuonna, saksalainen selvitti.

– Tunne on hyvin erilainen, mutta on myös muistettava, että vasta hyvin varhaiset ajat ovat käsillä, ja paljon lisää on tiedossa. Asiat tulevat etenemään hyvin nopeasti seuraavina viikkoina, sillä auto on vasta hyvin keskeneräinen urakka, ja opittavaa on yhä paljon, hän jatkoi.

Hülkenberg ajoi ainoastaan yhtenä päivänä ja silloinkin vain 17 kierrosta tiimin setviessä uuden VJM07-auton lastentauteja.

– Meillä oli ehdottomasti enemmän seisokkeja kuin toivoimme, mutta luotettavuusongelmien ratkaisu on prioriteetti ensimmäisellä testiviikolla, sanoi tallin tekniikkapomo Andrew Green.

– Jokainen ratkaisemamme ongelma on kehitystä ja sikäli me olemme ottaneet monta tärkeää askelta auton valmistelemiseksi kauden ensimmäiseen kisaan.