Entinen tallipomo Gian Carlo Minardi on avannut jälleen sanaista arkkuaan formula ykkösistä. Mies epäilee lajin turvallisuutta uusien erittäin merkittävien teknisten muutosten puitteissa.

Tiettävästi ainakin Renaultin hybridimoottoreiden akut ovat osoittautuneet rataolosuhteissa niin herkiksi ylikuumenemiselle ja oikosuluille, että sähkömoottorin täysiä tehoja ei voinut käyttää.

– Minä kuulin ihmisten puhuvan uusista moottoreista ja luotettavuudesta, mutta ainoastaan [Adrian] Newey puhui turvallisuudesta, Minardi kirjoittaa kotisivullaan viitaten britin huoleen uusien autojen matalista nokista.

– Minä haluaisin kuulla, onko kaikki hallinnassa ja haluaisin kuulla sen FIA:lta. Formula ykkösissä esiteltiin laajoja muutoksia, jotka voivat olla vaarallisia. Näin on uusien akkujen kanssa, jotka ylikuumentuessaan voivat sytyttää varoittamatta tulipaloja.

Italialainen jatkoi, että erityisesti vaarassa ovat ratavirkailijat, joita ei ole koulutettu vaaratilanteita varten samoin kuin kuljettajia ja mekaanikoita.

– Joillain radoilla järjestetään kansainvälisiä kisoja vain kerran vuodessa. Ovatko ratavirkailijat hyvin koulutettuja? Tietävätkö he kuinka toimia? Tietävätkö he minkälainen varoitusvalo antaa heidän käsitellä autoja?, Minardi pohdiskeli.

– Minä esitän näitä kysymyksiä erittäin tärkeästä aiheesta, turvallisuudesta, lajin seuraajana, en teknikkona.